Zapisz dziecko
Zapisz dziecko do przedszkola
Pomyślnie wysłano wiadomość
Wypełniając i wysyłając do nas formularz wyrażasz zgodę na postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności
Zadaj pytanie
Pomyślnie wysłano wiadomość
Wypełniając i wysyłając do nas formularz wyrażasz zgodę na postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności
Napisz do poradni
Pomyślnie wysłano wiadomość
Wypełniając i wysyłając do nas formularz wyrażasz zgodę na postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności
Nagłówek tło Nagłówek tło mobile
Wróć
Spotkanie z kuchnią Maghrebu

Kuskus Seffa - na słodko z wodą pomarańczową, migdałami i granatemi i miętą

 

Opakowanie kuskus (300g) 

szczypta soli

łyżka oliwy

100g masła
100 g miodu

100g obranych i uprażonych migdałów 

1 duży owoc granatu

50 ml wody z kwiatu pomarańczy

garść posiekanych liści świeżej mięty

 

Do kuskusu dodać odrobinę soli, łyżkę oliwy wymieszać i zalewać stopniowo wrzątkiem, mieszając widelcem a następnie ucierając rękoma.
Dodać migdały i pestki granatu. Wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczone masło i wodę z kwiatów pomarańczy wymieszaną z miodem.
Smacznego:)

Restauracja Malika mieszcząca się przy ul. Świętojańskiej 69 w Gdyni jest ukierunkowana na smaki Afryki Północnej i kuchnię kolonialną tego regionu oraz kuchnię francuską. Dzięki połączenie kuchni Maghrebu z wpływami kuchni francuskiej i z dobrymi polskimi produktami odkrywa przed swymi klientami prawdziwe smaki Afryki Północnej.