Kuskus Seffa - na słodko z wodą pomarańczową, migdałami i granatemi i miętą
Opakowanie kuskus (300g)
szczypta soli
łyżka oliwy
100g masła
100 g miodu
100g obranych i uprażonych migdałów
1 duży owoc granatu
50 ml wody z kwiatu pomarańczy
garść posiekanych liści świeżej mięty
Do kuskusu dodać odrobinę soli, łyżkę oliwy wymieszać i zalewać stopniowo wrzątkiem, mieszając widelcem a następnie ucierając rękoma.
Dodać migdały i pestki granatu. Wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczone masło i wodę z kwiatów pomarańczy wymieszaną z miodem.
Smacznego:)
Restauracja Malika mieszcząca się przy ul. Świętojańskiej 69 w Gdyni jest ukierunkowana na smaki Afryki Północnej i kuchnię kolonialną tego regionu oraz kuchnię francuską. Dzięki połączenie kuchni Maghrebu z wpływami kuchni francuskiej i z dobrymi polskimi produktami odkrywa przed swymi klientami prawdziwe smaki Afryki Północnej.